20 χρόνια

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, η σωστή καταγραφή και επαλήθευση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (ΑτΘ) αποτελεί μια κρίσιμη διαδικασία για εταιρείες και οργανισμούς παγκοσμίως. Το πρότυπο ISO 14064-1 αποτελεί τον οδηγό για μια αξιόπιστη, διαφανή και συστηματική προσέγγιση στην αναφορά των εκπομπών ΑτΘ, προσδίδοντας σημαντική αξία στις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Μέσω της εφαρμογής του ISO 14064-1, εταιρείες και δημόσιοι οργανισμοί μπορούν να δείξουν τη δέσμευσή τους στη μείωση των εκπομπών ΑτΘ και στην προστασία του πλανήτη, ενώ παράλληλα πληρούν τις υπάρχουσες νομοθετικές απαιτήσεις και αυξάνουν την εμπιστοσύνη ενδιαφερομένων μερών και καταναλωτών/πολιτών. Με την υιοθέτηση του ISO 14064-1, βαδίζουμε μαζί προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Αν και η συμμόρφωση με το πρότυπο αυτό δεν είναι νομικά υποχρεωτική για όλες τις εταιρείες, οι οργανισμοί που επιλέγουν να το εφαρμόσουν εθελοντικά αποκτούν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως ενίσχυση της φήμης και της εταιρικής τους υπευθυνότητας, καθώς και δυνατότητα διαμόρφωσης στρατηγικών για αποδοτικότερη διαχείριση των πόρων και μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τον Εθνικό κλιματικό Νόμο, από το Μάρτιο του 2023, οι Δήμοι και σταδιακά το σύνολο των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας θα πρέπει να καταρτίζουν ετήσιους ισολογισμούς άνθρακα με βάση διεθνή πρότυπα όπως το ISO 14064-1 και να επαληθεύονται από Διαπιστευμένους Φορείς Επαλήθευσης.

Η ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ παραμένοντας προσηλωμένη στην υποστήριξη των οργανισμών για τη μείωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων, παρέχει ολοκληρωμένες, υψηλής ποιότητας περιβαλλοντικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, ευθυγραμμίζοντας τις επιχειρηματικές στρατηγικές με την παγκόσμια φιλοδοξία για ένα πιο πράσινο μέλλον.